Tietoa kampanjasta

Mikä on alkoholin paikka opiskelijakulttuurissa? Onko alkoholin käyttö aina yksityisasia? Juoko jokainen “normaali” opiskelija alkoholia?

Kulttuurin muuttajat on KUPLA-hankkeen kampanja, joka kysyy opiskelijoilta edellä mainitut kysymykset ja muutaman muunkin. Kampanjan tarkoituksena on herättää keskustelua siitä, mikä on alkoholin rooli opiskelijayhteisössä ja opiskelijakulttuurissa. Kampanja haluaa myös muistuttaa siitä, että kukin opiskelijasukupolvi pystyy itse vaikuttamaan siihen, millaista opiskelijakulttuuri on: millaisia tapahtumia järjestetään, millä keinoilla yhteisöllisyyttä luodaan sekä mitä perinteitä ylläpidetään ja mitä muutetaan. Kulttuurin muutos lähtee opiskelijoista itsestään. Jos sinusta tuntuu, että opiskeluyhteisössäsi verkostoituminen ja tutustuminen tapahtuvat turhan usein alkoholi edellä, juomattomuutta pitää selitellä, juomiseen koetaan sosiaalista painetta tai osa opiskelijoista jää yhteisön ulkopuolelle siksi, ettei halua käyttää alkoholia, muuta kulttuuria!

Kulttuuria muutetaan 30.9.–20.10.2019 Kampanjan sivuilta löydät taustatietoa ja tukea kulttuurin muuttamiseksi omassa yhteisössäsi.